Let op: er worden tijdelijk geen prijzen uitgereikt. Het spel zal hervat worden op een nader te bepalen datum. Bedankt voor uw begrip.

Beleggersspel.com beschrijft op deze pagina de risico’s en kosten van beleggen in CFD’s. Deze vorm van beleggen is van toepassing tijdens het beleggersspel. Aan het spelen van het beleggersspel zijn geen risico’s verbonden, dit komt omdat er gespeeld wordt met fictief geld. Beleggen met echt geld is nooit zonder risico’s, het is daarom noodzakelijk dat u bekend bent met welke vorm van beleggen u te maken heeft.

Hoe werken CFD’s?

Contract For A Differences (CFD) is een vorm van beleggen waarbij er maar een klein deel van de onderliggende waarde gefinancierd hoeft te worden. Hierdoor kan de belegger een grotere positie innemen dan bij traditionele vormen van beleggen. Deze vorm van beleggen wordt aangeboden door een broker. De belegger ontvangt of betaalt het verschil in waarde die is opgetreden tijdens de belegging. Bij het beleggen via CDF’s kan er geprofiteerd worden van koersstijgingen en koersdalingen. Als verschil positief is ontvangt de belegger het verschil van de broker en als het verschil negatief is ontvangt de broker het verschil van de belegger.

Kosten

Aan CFD’s zitten naast winsten en verliezen ook kosten verbonden. Er kan commissie in rekening gebracht worden door een broker. Dit kan een vaste commissie zijn maar er kan ook bij elke transactie een commissie gevraagd worden.

Risico’s

Beleggen is nooit geheel zonder risico’s, ook niet in het geval van CFD’s. Het risico neemt toe naarmate de hefboom groter wordt. Het handelen via CFD’s is hierdoor vooral bestemd voor de belegger met voldoende kwaliteiten en eventuele verliezen kan dragen, die zich richt op korte termijn beleggingen. De belegger kan namelijk zijn gehele inleg verliezen en bij sommige brokers kan dit zelfs meer zijn.

Suggesties

 • Controleer altijd of de broker beschikt over de benodigde vergunningen en of deze controleert wordt door een regelgevende instantie.
 • Handel nooit met geld wat u niet kunt missen.
 • Zorg dat u voldoende tijd heeft om uw posities te beheren.
 • Wees bewust van u inleg.
 • Start alleen met handelen als u:
  • Ervaring heeft op volatiele markten.
  • Bekend bent met de werking, kosten en risico’s bij het handelen in CFD’s.
  • Bekend bent met het feit dat de broker uw positie kan sluiten zonder overleg met u.
 • Topscore

  Maurits B. (Den Haag) €50.203
  Pim K. (Breda) €48.614
  Luuk den H. (Moergestel) €44.525
  Alle winnaars >
 • Dit is een CFD service. Uw beleggingskapitaal loopt risico, oefen dus eerst met een gratis demo. Zoals elke vorm van beleggen zijn er risico´s. Beleg nooit meer geld dan u kunt missen. Wees bewust van de voor en nadelen. Contract for difference beleggen vereist dat u ervaring hebt met volatiele markten, geheel bekend met de werking, kosten en risico’s van hefboomproducten, weet heeft van het feit dat de broker het recht om zonder uw toestemming uw positie te sluiten, genoeg tijd hebt om uw posities te beheren, beseft dat u uw inleg of zelfs meer dan uw inleg kunt verliezen (afhankelijk van de broker). 77% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.